Το Αρχαιότερο Τραγούδι Θα Ακουστεί Στις Βελανιδιές Της Κούπας

    Με χαρά και περηφάνεια ανακοινώνουμε την ξεχωριστή εκδήλωση που προγραμματίζει ο Σύλλογός μας, με την υποστήριξη του Συνεταιρισμού Διαχείρισης του Δάσους μας και της τοπικής μας Κοινότητας Σκρά και ανακοινώθηκε ήδη στον τύπο με θέμα την αρχαία σωζόμενη ελληνική μουσική, όπως μπορεί να την δεχθεί, ακούσει και αισθανθεί κάποιος σήμερα σε έναν επίσης αρχαίο, αλλά φυσικό, ταυτόχρονα και πολιτιστιμικά φορτισμένο, τόπο: το άλσος των υπεραινώβιων βελανιδιών του χωριού μας.
    Την “είδηση” μετέδωσε πρώτο το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο, το οποίο έκαμε και το σχετικό θέμα και το ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτό, όπως επίσης ευχαριστούμε και όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ, εθνικά και τοπικά, για την αναμετάδοσή της.
    Ιδιαίτερα ευχαριστούμε επίσης τον μουσικό, βιρτουόζο της κλασσικής κιθάρας, Νεκτάριο Καραντζώτη, που προσφέρθηκε με ενθουσιασμό και αφιλοκερδώς να ερμηνεύσει τα σχετικά κομμάτια, στα οποία άλλωστε ειδικεύεται ως και μεταξύ των πρωτοπόρων διεθνώς, ώστε έτσι: Το αρχαίοτερο πράγματι εξ ολοκλήρου σωζόμενο τραγούδι του κόσμου να ακουστεί κάτω απ' αυτές τις επίσης αρκετά αρχαίες, μοναδικές μας βελανιδιές.
    Η εκδήλωση θα γίνει και θα μεταδοθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 9 Ιουλίου, στις 7 η ώρα το απόγευμα, οπότε σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε και το σχετικό σύνδεσμο (λινκ) από όπου θα μπορείτε να την παρακαλουθήσετε ελεύθερα.
    Ελπίζουμε σύντομα να τελειώσει η πανδημία, ώστε να μπορέσουμε να την οργανώσουμε και ως απολύτως ανοιχτή στο κοινό, για να την απολαύσει άμεσα στον ίδιο της τον τόπο.

    Για το ΔΣ του Συλλόγου
    Ο Πρ. Παντελής Σαράφης

    Δείτε την δημοσίευση στο Facebook Του Πολιτιστικού Συλλόγου Κούπας

    Δείτε την δημοσίευση στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

    Δείτε την δημοσίευση στο CNN Greece


    Χρήσιμα Για Τον Χρήστη

    © 2024 dasoskoupas.gr All Rights Reserved.