"Στιγμιότυπα από την εκδήλωση"
  Δάσος Κούπας: Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων 2024
  Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που οργάνωσε για την φετινή Ημέρα Πάρκων της Ευρώπης (Europarc Day 2024) ο Συνεταιρισμός Διαχείρισης του Δάσους Κούπας σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό- Πολιτιστικό Σύλλογο Κούπας.
  Με αφετηρία τη Μεγάλη Βρύση του χωριού, οι μετέχοντες ξεκίνησαν για ένα από τα πιο παλιά και ταυτόχρονα πιο γραφικά μονοπάτια του: Αυτό που οδηγεί στη Βάλια Ντι Νάπαρτι το κατεξοχήν σημείο του δάσους που οι κάτοικοι ταυτίζουν με το ποτάμι τους και που συχνά -επί το αυθεντικότερο- το αποδίδουν ως σκέτο «βάλι».
  Πρόκειται για σημείο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που παραδοσιακά λειτουργούσε και ως σημείο δοκιμασίας για το ποιος θα είχε την τόλμη να βουτήξει στα κατάκρυα νερά του, πράγμα που ήδη βρίσκεται στα σχέδια των διοργανωτών να αναβιώσει.
  Από εκεί, η πορεία συνέχισε με θέα τα φαράγγια που σχηματίζει ο ποταμός και με τελικό προορισμό το προαύλιο του πολιτιστικού κέντρου όπου ακολούθησε το καθιερωμένο τσιμπούσι, ευγενική προσφορά του Συλλόγου.
  Την εκδήλωση τίμησαν ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Σιωνίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Γουμένισσας κ. Μελίδης, ο πρ. Προέδρος της Κοινότητας Σκρά κ. Έπας, ο Πρόεδρος του ΜΑΣ ΑΕΤΟΣ Θεσσαλονίκης κ. Τσιφτσόγλου, ο επίτιμος Προέδρος Ποντίων Πολυκάστρου κ. Αθανασιάδης κ.ά.
  Όπως σημείωσε στο καλωσόρισμά του ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Κίτης: Η συμμετοχή της Κούπας στις διεθνείς εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο για τα πάρκα της Ευρώπης έχει πλέον καθιερωθεί και καθώς αποκτά χαρακτηριστικά μόνιμου θεσμού τονίζει με τον καλύτερο τρόπο τόσο γενικά τις δυνατότητες του τόπου μας όσο και ειδικότερα τις ευρωπαϊκές του προοπτικές

  #Koupa #EuropeanDayofParks #EDoP2023

   

  Πηγή Φωτογραφιών : Αρχείο Αννέτας Κίτη 

  Χρήσιμα Για Τον Χρήστη

  © 2024 dasoskoupas.gr All Rights Reserved.